Заявки за участие в конкурса ще се приемат до 30 юни

За пета поредна година в Разград ще избират най-красива градина и зацветен балкон. Това ще стане в рамките на конкурса "Да на красотата!", организиран от Федерацията на жените, съвместно с община Разград, информира зам.-кметът Любомир Цонев, цитиран от БТА.

 

Целта на инициативата е градът да е още по-красив, по-цветен и по-привлекателен, обясни председателят на федерацията Любка Стоянова.


Заявки за участие в конкурса ще се приемат до 30 юни в стая 103 на община Разград или на e-mail: da_na_krasotata@abv.bg. Участниците в надпреварата ще се състезават за естетика и
оформление в пет категории. Те са за най-красив двор, за най-добре зацветена тераса, прилежащи терени или дворни места на фирми, лятна градина и вътрешен интериор на заведения за обществено хранене, както и дворове на детски и учебни заведения.

 

От 1 до 10 юли и от 10 до 15 октомври специална комисия ще обходи обектите на заявилите участие в конкурса, а обявяването на резултатите ще се извърши до 15 октомври на сайта на общината.

 

Организаторите споделиха, че конкурсът става все по-популярен сред разградчани и всяка следваща година участниците се увеличават, като през 2014 г. броят им е бил над 50.