Ще преживеем дори удар от астероид, заяви именитият професор

 

Векове наред науката е безсилна да ни просветли по въпроса как сме се появили тук - на Земята, в периферията на Млечния път, някъде в безкрая на Вселената. Затова човечеството търси отговорите с помощта на религията, където необяснимото е сътворено от сила, позната като Бог. Появата на живота и на нашия малък свят според професор Докинс е 50 процента физика и химия и още толкова късмет.

 
„Знаем, че ДНК може да се възпроизвежда. Но е имало нещо преди нея. Според мен началото на живота е дадено от рибонуклеиновата киселина”, разказва именитият професор пред Нова телевизия.

 

И ако за живота имаме бегла представа за неговата поява на Земята преди 4 милиарда години, то бъдещето ни тъне в пълна мистерия. Някои предричат астероиден сблъсък, други - поглъщане на Земята от Слънцето. Отново най-цветущите сценарии са плод на религиите. Вероятно битието ни няма да е вечно.

 

Според професор Докинс ни очаква същото, което е избило динозаврите - удар от астероид. Ние обаче сме технологичен вид и може би ще го предотвратим, допуска той.

 

„Ще го разрушим, ще си построим бункери. Да не забравяме, че сме най-устойчивият вид до момента”, смята проф. Ричард Докинс.