"Настроени сме за конструктивна съвместна работа с международните и регионалните партньори", каза той

"Рано или късно проблемът със санкциите ще отпадне", заяви руският президент Владимир Путин на пресконференция в Рим след преговорите с италианския премиер Матео Ренци. Той добави, че е обсъждал с домакина си не отмяната на санкциите, а вредите от тях. По думите му италиански компании са претърпяли загуби от 1 млрд долара във военно-техническата област поради стопирани от санкциите сделки и проекти.

 

Ренци и Путин са обсъдили и "горещите точки" по света – Близкия изток, Северна Африка, но най-вече Либия. Путин отбеляза, че разпадът на либийската държава е последица от военната намеса през 2011 година. Руският президент увери, че страната му се обявява за решаване на либийската криза по мирен начин.

 

"Настроени сме за конструктивна съвместна работа с международните и регионалните партньори, включително в рамките на Съвета за сигурност на ООН", подчерта той.

 

В отговор на въпрос за Г7, той каза: "Ако партньорите искат, ние ще развиваме отношения на двустранна основа с всяка една държава от "седморката".