Какви ще са последствията и как реагират феновете?

 

ЦСКА срещу "Литекс". Този път, обаче не става дума за двубой между двата футобли отбора, а за това да се слеят. Такава идея лансира спортният министър. Какви ще са последствията и как реагират феновете?

 

Спасяването на ЦСКА се превърна в национална кауза. Спортният министър Красен Кралев набеляза няколко варианта - единият е сливане на "Литекс" и ЦСКА. Чисто технологично, ако "Литекс" стане приемник на търговската марка ЦСКА, ще загуби шансовете си да участва в евротурнири. Каква точно ще е схемата, ще стане ясно до края на седмицата, за когато е насрочено заседание на Изпълкома на Българския хутболен съюз.


Пети футболист днес обяви, че оставя ЦСКА зад гърба си. Големият футболен гранд е на ръба на оцеляването. Факт, който тежи най-вече на феновете. Хората, които следят съдбата на тима от години.


„Аз отдавна си мечтая да отида на стадиона и да си мисля само за футбол. Да не мисля за фалити, за дружества. Покрай ЦСКА всички станахме големи финансисти”, коментира Драгомир Петков, фен на ЦСКА и част от сдружение "ЦСКА Акционерите".


За да спасят отбор а си феновете действително станаха финансисти. Над 200 души учредиха сдружение и помагат с лични средства, защото не могат да търпят бездействието на големите играчи.


Засега потенциалното сливане на Литекс и ЦСКА е само идея, която обаче със сигурност ще отнеме от идентичността на единия отбор, смятат феновете.


„Наше задължение ще бъде да гарантираме, че базите ще отидат при отбора, който ще носи традициите и бранда ЦСКА, който феновете ще припознаят”, обясни спортният министър Красен Кралев.


Емблемата, цвета, фланелката. Кой ще пожертва символите си в полза на другия. Точната схема на бъдещия отбор все още не е ясна.


„До преди 3-4 месеца може би имаше и друг вариант. Просто в момента ПФК ЦСКА АД е умрял”, добави той.


Феновете се надяват поне духът на отбора обаче да оцелее в името на футбола.


Повече по темата гледайте във видеото.