Рекордьор е градоначалникът на Балчик с лимузина за 150 000 лева

 

По света може да видите кмета на Лондон Борис Джонсън да кара колело в компанията на актьора и ексгубернатор на щата Калифорния Арнолд Шварценегер. Може да го видите на колело и с бившия кмет на Джакарта и настоящ президент на Индониезия Джоко Уидодо.

 

Кметът на Лондон Борис Джонсън може да бъде видян също да пътува и с метро, кметът на Рим Игнацио Марино - с колелото му, а на Мадрид Ана Ботела – в автобуса.

 

Същевременно кметовете на знайни и незнайни общини като Руен, Хитрино, Върбица, Венец, Никола Козлево, Исперих, Каолиново, Девня се возят в служебни автомобили за стотици хиляди левове, купени от парите на данъкоплатците и то още в първата година на мандатите им. Въпреки че са служебни, ги ползват като частни. 

 

Кметът на Хитрино се придвижва с автомобил за 110 000 лева, кметът на Върбица – с кола за 100 000, на община Руен - за 110 000 лева, а на община Венец - 139 000 лева.

 

27-годишният кмет на община Никола Козлево си купува служебен автомобил „само” за 50 000 лева, на Исперих – за 70 000, на Каолиново – за 70 000 лева. 

 

Данъкоплатците купуват на кмета на Девня джип за 110 000 лева

 

Пълен рекордьор обаче е градоначалникът на Балчик Николай Ангелов, който се вози в лимузина за 150 000 лева. Мотивът му, за да я купи, е че за по-малко пари такъв автомобил няма, а Общината имала нужда от представителен автомобил.

 

„Въобще не смятам, че е неморално”, заявява Николай Ангелов.