"Това не е измислица, както ме обвиняват някои хора", разказва журналистът

 

В рубриката, отредена за социални експерименти, репортерът на „Комбина” Краси Боев показа кадри на самия себе си в моменти, когато получава паник атаки.

 

"Първоначално исках да скрия този проблем. След това разбрах, че всеки втори човек, с когото разговарях, го е преживявал. Затова ми се стори полезно да се покажа. Това, че го превърнах в експеримент малко ми помогна. Това не е измислица, както ме обвиняват някои хора. Не е просто, за да направя материала”, разказа журналистът.

 

"Броят на хората, които получават паник атаки, непрекъснато се увеличава. В момента в групата ни във Фейсбук са около 3000 души”, разказа Светла Данаилова от Клуба на паникьорите.

 

"Тези състояния стават болестни в редки случаи. За да се формира сериозно тревожно разстройство, има много други обстоятелства. Когато говорим за заболяване, трябва да внимаваме, особено като става въпрос за психика. Такива крайни емоционални състояния могат да бъдат изпитвани, без да им слагаме етикета "болест", обясни психологът Пламен Димитров.