Интересът на хората към Фестивала "Каменбряжки магарии" отново беше голям

 

В Камен бряг избраха най-красиво, умно и бързо магаре на уникалният Фестивал „Каменбряжки магарии”. Тази година интересът на участници и зрители беше отново много голям.


Изключително оспорваното състезание сред участниците започна още с първата дисциплина – състезание с магарешки каручки. И тук изпъкна името на магарето Бойко, което и в следващите дисциплини бе сред първите.


„Не съм му правил тренировка. За първа година го имам, върша си работата с него. Четох, че ще има състезание и дойдох да се състезавам с него. Очаквам до края да ги победя, защото ми е умно магарето, разбира и се представя много добре”, обяснява Янко, собственик на магарето Бойко.


„Изнанади,  изненади нови неща ще има също. За публиката една изненада. Ще изберем 7-мото магаре. Тази година са 6 магарета официални и 7-мото магаре ще бъде от публиката”, разказва Юри Чарийски.


Митко от Белгут  в оспорвана битка си спечели титлата „ Седмото магаре” и.. 100 лева награда. Идеята за фестивала се зародила преди години от един бас – между колоездач и собственик на магаре – кой пръв ще стигне до съседното село и обратно.


С Чар красота и умение Събка грабна титлата за най-интелигентно и красиво магаре. На фестивала магарешки рев така и не се чу, но всички видяха магарешкият инат на Пешо.


Не по- малко оспорвано беше и състезанието по магарешки футбол между двата отбора. Магарето Бойко отвоюва победата на отбор „Белгун” над Септемврийци. А за финал на фестивала каменбряжките баби бяха подготвили джаз парче под акомпанимента на внуците на Панчо Владигеров.


Повече по темата гледайте във видеото.