Изграждането на двата брегови центъра във Варна и Бургас е на стойност близо 4 млн. лева

 

Снимка/Видео: БГНЕС

 

"Може би след един месец ще приключи проекта за речна информационна система на река Дунав", заяви министърът на транспорта и информационните технологии Ивайло Московски при откриването на Бреговия център за управление на корабоплаването в град Варна.

 

Министър Московски отбеляза, че "с това ние ще сме изпълнили пълния ангажимент за покритие на река Дунав и цялото протежение от север до юг на Българското Черноморие с всичката необходима сигнализация, телекомуникация и радиолокационни съоръжения".

 

"Най-хубавото на системата е, че тя интегрира и позволява достъп на много други държавни институции и органи да бъдат привързани към тази система, да ползват информацията й. Ще се работи съвместно с министерството на отбраната и българския флот. По разпореждане на премиера вече имаме осъществена реална комуникация с Агенция "Митници" и ГДБОП от миналата седмица", каза още Московски.

 

Министър-председателят Бойко Борисов и транспортния министър Ивайло Московски откриха бреговия център за управление на корабоплаването в град Варна. Общата стойност на проекта е близо 40 млн. лева, а изграждането на двата брегови центъра във Варна и Бургас възлиза на почти 4 млн. лева.