Партията изрази безпокойство от "зачестилите атаки" срещу кмета на Карлово

Съюзът на демократичните сили заяви своята категорична подкрепа за заместник-председателя на партията и кмет на Община Карлово, д-р Емил Кабаиванов.

 

"Изразяваме своето безпокойство от очевидно зачестилите през последните няколко месеца атаки срещу д-р Кабаиванов. За нас вече няма съмнение и е изключително притеснително, че в навечерието на предстоящите местни избори, срещу кмета на Община Карлово се води открита кампания, но не с политически средства", заявиха от СДС в официално прессъобщение.

 

"Ние, от СДС, поставяме на първо място върховенството на закона. Точно затова и една от най-важните реформи, която обещахме на гражданите, като част от коалицията РБ, е реформата за независима съдебна система. А случаят с д-р Кабаиванов още веднъж потвърждава, че тя вече не търпи отлагане и е крайно належаща за нашето общество", се казва в съобщението.

 

От СДС изтъкват, че презумпцията за невиновност, при която всеки е невинен до доказване на противното, би трябвало да е основен принцип в правовата държава, каквато е и България.