Често се случва птиците да отмъкват храната на летовниците

Агресивните чайки, от които през това лято пропищяха жители и гости на Великобритания, стигнаха до неподозирани висоти в нахалството си, след като една перната напаст открадна дизайнерската чанта на туристка, пише в. "Дейли експрес", цитиран от БТА.

 

Досега пернатите нападатели се задоволяваха да отмъкват храната на летовниците, отдавайки предпочитанията си на рибата с пържени картофки и сладоледа. В един инцидент 4-годишно момченце едва не остана без пръсти, след като нагла чайка го връхлетя, за да отнеме закуската му.


Изглежда обаче хранителните продукти вече не задоволяват летящите обирджии и те вече налитат на по-стойностна плячка. Дръзка чайка се е вмъкнала в хотелска стая и е задигнала дизайнерската коктейлна чанта на туристка.

 

Крадливата птица обаче не е успяла да задържи плячката си и я е изпуснала. Шокиран минувач е станал свидетел как чантата пада на земята край хотел "Фоксис" в Майнхед, Съмърсет. Добросъвестният човек е предал ценната вещ на хотелския управител Лиъм Флеминг, който е използвал намерения вътре телефон, за да се свърже със собственичката. Жената, чието име не се споменава, е очарована и благодарна, че си е върнала изчезналата чанта.