Румен Петков внесе документите за регистрация на партията в ЦИК

 

Зам.-председателят на АБВ Румен Петков внесе документите за регистрация на партията в Централната избирателна комисия тази сутрин, предаде БГНЕС.

 

"АБВ е единствената политическа сила, която ясно си е формулирала целите, които си поставя - 200 хиляди гласа, което е удвояване на гласовете в сравнение с получените гласове по време на парламентарните избори", коментира Петков. Това според него е тежка и амбициозна задача, но като човек, който познава партията, вярва, че това е нещо изпълнимо.


"За нас е важно нашите общински структури да имат и свободата и отговорността при номинациите за кандидати за кметове и при структурирането на листите за общински съветници”, продължи той.

 

Петков уточни, че днес е второто заседание на Националния съвет на АБВ от планирани три за утвърждаване на кандидатурите за кметове. 

 

По думите му основното послание на партията от евроизборите - за диалог и намиране на национално отговорно решение, се е осъществило в изтеклата сесия на парламента: "Това дава самочувствието на АБВ за един отминал успешен политически сезон", заяви той. 

 

Видео: БГНЕС