Трябва да има подбор на мигрантите, смята бившият външен министър

 

Трябва да има подбор на мигрантите, които каним в България”. Това коментира в студиото на „Здравей, България” бившият външен министър Соломон Паси. 

Още по темата

 

„Нека мигрантите да са хора, които знаят български език. Има много хора, които са завършили в България висшето си образование. Ние сме длъжни да поставим определени предпочитания”, каза още той.  Според него в страната трябва да се изградят лагери за адаптация на бежанците.

 

„На всички тези хора може да се каже: „Може да вземете децата, жените, родителите си, но моля ви, оставете си бурките в Африка”, смята Паси.Бв

 

„Най-сериозният проблем на геополитиката е, че Западът е много добър и малко слаб, а Кремъл е малко лош и много силен”, коментира Паси. „Ние никога не сме имали такова изобилие от кризи при такава липса на европейски лидери. Кризата в Гърция, европейската криза, кризата в Крим, бежанската криза се натрупват една върху друга, но нямаме лидери като Франсоа Митеран, Хелмут Кол, Маргарет Тачър”, добави той. 

 

„10 години Западът се опитваше да омиротвори Афганистан, изтеглихме войската там и талибаните отново се върнаха там. Бежанците, които ние се опитвахме да задържим в Афганистан, в момента отново започват да бягат”, заяви Паси.