На 31 октомври от 10:00 ч. ще се проведе третото издание

На 31 октомври от 10:00 ч. ще се проведе третото издание на  училище „Майка навреме“ .
То е част от информационната кампания „Колко е часът според твоето тяло“  на фондация „Майка навреме“. Училището е безплатно за посетители.

 

Идеята за реализирането на кампанията се основава на данни от представително социологическо проучване, според което близо 90% от българските жени поставят детето като висша ценност в живота си. Същевременно изключително висок процент от тях не са запознати добре с границите на репродуктивните възможности при жената.

 

Училището цели да даде повече информация за женския репродуктивен часовник, как и какво трябва да знаят жените, когато планират своето бебе, какви пречки могат да срещнат, ако отлагат прекалено дълго раждането на дете. Същевременно се поставя акцент върху възможностите за профилактиране на  репродуктивното здраве при жената и това тя да съхрани добрите си шансове да бъде майка, без да прави компромиси.  

 

Третото издание на „Майка навреме“ е посветено на автоимунните заболявания и връзката им с качеството и количеството на яйцеклетките.

 

За автоимунните заболявания се знае малко - как възникват, какво ги провокира, защо имунната система започва да разчита грешно задачите си и да атакува собствените ни тъкани и органи... Сред засегнатите са все повече млади хора, а заболяването и прилаганото лечение излагат на риск шансовете им да станат родители.

 

За малкото, което знаем, и има ли полезен ход в подобна ситуация, ще разкаже д-р Георги Стаменов, специалист по репродуктивна медицина. Ще чуем разказ от първо лице на една смела дама, Женя Ценовска, която следва неотклонно мечтата си да стане майка въпреки трудностите.

 

Място на провеждане: МБАЛ „Надежда“

 

Повече информация на  www.maikanavreme.bg или на телефон 02/4417989 и 0882 193 989.

 

*Платена публикация