По-малко от две минути бяха необходими на Кубрат, за да свали американеца

 

 

 

Кубрат Пулев нокаутира Морис Харис още в първия рунд. По-малко от две минути бяха необходими на Кобрата, за да свали американеца. Десният ъперкът на Кубрат намери Морис след минута и 48 секунди и го изпрати в нокаут.

 

Всичко е добре, когато свършва добре!", каза Кобрата в телефонно интервю за Диема Спорт веднага след мача. "Морис нямаше нужната сила и необходимата дистанция, за да ме удари. Бяхме планирали да го пресирам постоянно, но и да внимавам. Очаквах предната му ръка да е доста по-добра, а той изобщо не можеше да ме достигне. Това ми даде възможност да го атакувам веднага.", добави българският боксьор.

 

"Аз много пъти съм казвал, че съм завършен боксьор благодарение на българските треньори и българската школа. Именно това трябваше да правим с Ури - доизчистване на малките грешки и детайли. Но преди нямах необходимата дистанция."

 

"С моя менажер и промоутър ще говорим през 2016-та да атакувам една от титлите, ще видим коя. Следващ мач - през март, защото трябва и време за подготовка. А след този мач трябва и малко време за почивка. На 13-ти откриваме и нашата боксова академия. Важното е, че контузията ми не се задълбочи. Искам да благодаря и на публиката в Хамбург - отново имаше много емоционална и много истинска публика от България.", добави Кубрат Пулев в телефонно интервю за Емил Здравков по Диема Спорт.

 

Българският професионален боксьор Кубрат Пулев се изправи срещу американеца Морис Харис, на ринга в Хамбург тази събота.

 

Това е втората среща на Пулев за годината, след голямото завръщане на Кобрата на ринга след битката му с Владимир Кличко през ноември 2014. Новата серия на българския боксьор започна с победа над бразилеца Джордж Ариас през октомври. Тогава той получи лека травма на ръката, но след прегледите стана ясно, че няма счупване и това му позволи да се готви на пълни обороти за битката с Харис.

 

„Понеже нямаше време за много почивка от предишния мач, ръката ми не е съвсем възстановена. Правим процедури, които облекчават самата травма, но мисля, че така ще мога да боксирам. Въпреки че има болка, въпросът е концентрацията да е толкова добра, че да не мисля за болката”, категоричен бе Кубрат Пулев.

 

В навечерието на мача новият му треньор Ули Вегнер представи амбициите си да направи българския боксьор световен шампион. Опитният специалист заяви, че Кубрат Пулев е имал нужда от време, за да свикне с неговите методи на работа.

 

„Момчето имаше дълга пауза след загубата от Кличко. Кубрат трябваше не само да се завърне в тренировъчното всекидневие, а и да свикне с моята философия. Тя гласи следното: „Треньорът винаги има право – моята дума е закон”, заяви Вегнер.

 

Последната изява на Морис Харис, преди срещата му с българския боксьор, е от 10 октомври в Каракас (Венецуела). Тогава Харис загуби от Александър Устинов (Узбекистан) битката за вакантния пояс в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA).