Първият за 2016 г. кръг се затваря днес с два много интересни двубоя

Първият за 2016 г. кръг в Премиършип се затваря днес с два много интересни двубоя. В тях трябва да се получи отговор дали шампионът "Челси" прави верните стъпки за излизане от кризата след уволнението на Жозе Моуриньо в края на миналата година и дали "Тотнъм" още може да се надява да преследва първото място. 

Още по темата

 

Двата лондонски тима излизат срещу доста корави съперници и трябва да покажат храброст в битките си с тях. Първи са "сините", които имат столично дерби с Кристъл Палас на "Селхърст парк". Този мач е от 15:30 часа и ще можете да го гледате в ефира на Diema Sport, както и на нашата платформа Gong Play. 

 

Минути след края му ще започне и битката на "шпорите" с Евертън на "Гудисън парк". Този двубой стартира в 18:00 часа и ще можете да го гледате в ефира на Diema Sport 2 и отново на платформата ни Gong Play. 

 

"Челси" все още няма загуба под ръководството на Гуус Хидинк, но пък и точковият актив е твърде малък, за да може да се говори за излизане от кризата. В предишния мач на тима срещу "Манчестър Юнайтед" беше извоювано нулево равенство, а тогава холандецът трябваше да се справя с кризата в нападение. 

 

Тогава той беше принуден да излезе без чист нападател и това донякъде предопредели тактиката му, а и крайния резултат срещу "червените дяволи". Сега положението е леко подобрено, но срещу коравата защита на "орлите" няма да е никак лесно на колебливите изпълнители в предни позиции за "сините" през този сезон. 

 

От друга страна, домакините в този сблъсък летят доста нависоко, за разлика от миналогодишните шампиони, и не познават вкуса на поражението от 23 ноември миналата година. Тогава загубиха именно като домакини от Съндърланд, но след това се стабилизираха и вече са в подножието на върха. 

 

Не по-малко интересни тенденции предлага и късният мач от неделната програма. Той ще даде отговор на въпроса "Готов ли е Тотнъм да атакува върха?". "Шпорите" са доста постоянни в изявите си този сезон, а в края на миналата година направиха забележителен рейд, след който са в серия от три победи и общо четири мача без загуба. 

 

Това им позволи да са само на седем точки от лидера "Арсенал" и с мач по-малко, който ще се изиграе в днешния късен следобед. А съперникът на пръв поглед изглежда удобен. Евертън играе неособено стабилно срещу "Тотнъм", а напоследък е в ужасяваща форма. 

 

"Карамелите" взеха само една победа в натоварения график по празниците, а в защита са просто смехотворни на моменти. Това може да даде предимство на лондончани, но в същото време мърсисайдци са с едно от най-смъртоносните нападения на Острова и трябва да се внимава за Ромелу Лукаку, Рос Баркли и компания. 

 

Какъв ще бъде изходът от този мач, никой не може да предрече. Ясно е само, че със сигурност ще бъде зрелищен и нищо чудно да предложи много попадения