Имената им не са известни


Двама мъже са направлявали от Белгия атентатите в Париж от 13 ноември миналата година, съобщи вестник "Либр Белжик", цитиран от БТА. Имената им все още не са известни. Те са използвали фалшифицирани белгийски лични карти, на които са били изписани като Самир Бузид и Суфиан Каял.

 

Още по темата

Снимките на двамата заподозрени за координация на терористичната операция бяха разпространени заедно със съобщенията за тяхното издирване през декември.

 

Видимо двамата мъже са по-възрастни от парижките терористи. Издирваните са заснети от камери на бюро за парични преводи, където са се явили четири дни след атентатите, за да изпратят 750 евро на групата терористи, взривена при операцията на френските специални сили в парижкото предградие "Сен Дени".

 

Единият от двамата издирвани е използвал мобилния телефон, на който в нощта на атентатите са били изпратени множество съобщения от терористите на място, включително и текстът "Започна се". Тези думи са били изпратени от телефон, намерен в кофа за боклук край залата "Батаклан".

 

Вестникът цитира коментарите на своите източници, според които не е имало предупреждение от западните разузнавателни служби за атентатите в Париж. Според експертите това е така, защото западните служби не знаят какво се случва в ИДИЛ. 

 

Експертите предполагат, че необходимите за разплитането на случая данни са записани от Агенцията за национална сигурност на САЩ, но трябва да бъдат "изровени". По тяхно мнение единствените, които са способни да се внедрят в ИДИЛ, са саудитците, но "те нищо не казват".

 

Припомнете си още по случая: