Радослав Янков записа поредно великолепно класиране

Българската сензация в сноуборда Радослав Янков записа поредно великолепно класиране, завършвайки втори в паралелния гигантски слалом от Световната купа по сноуборд в Рогла, Словения, съобщава Gong.bg

 

Едно дребно подхлъзване му коства победата, която остана за руснака Андрей Соболев. Двамата бяха един срещу друг и във финала в първия кръг от сезона като този път Соболев взе реванш.

 

Янков пък продължава отличното си представяне през този сезон като от четири старта има две победи и едно второ място. За среброто в Рогла Янков  спечели 800 точки за генералното класиране, в което увеличи преднината си пред преследвачите. В осминафинала Янков бе перфектен в битка с легендата Андреас Промегер, който завърши на 38 стотни зад българина. Преди това Янков записа пето време в квалификациите.

 

На четвъртфиналите съперник на Янков бе италианецът Едвин Корати, който също не се справи с темпото на съперника си, излезе от трасето и в крайна сметка завърши на 81 стотни зад Янков, който отново бе безпогрешен.

 

В битката за финала съперник на българина бе руснакът Станислав Детков, а перфектното каране на Янков значеше нова победа с 26 стотни и място в карането за златото. В него съперник на Радо бе друг руснак - Андрей Соболев, който загуби от Янков във финала на първия кръг от сезона. Този път Янков бе по лявото трасе, а лека неравност му струваше подхлъзване и загуба на ценно време и в крайна сметка Соболев финишира с 50 стотни пред Янков.

 

Още спортни новини вижте ТУК