Вижте кои са те

Избраха петима заместници на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ на днешното заседание на ЦС на ДПС и състав на Централното оперативно бюро, предаде БГНЕС.

 

Имената на избраните за заместници на председателя Карадайъ са Хасан Азис, Ахмед Ахмедов, Алиосман Имамов, Филиз Хюсменова и Янко Янков.

 

Разширихме състава на ръководството на парламентарната група на ДПС. Това каза на брифинг след заседанието на Централния съвет на ДПС председателят на движението Мустафа Карадайъ, предаде „Фокус”. Той коментира, че след първото заседание на Централния съвет на партията след проведената Национална конференция през април са взети няколко решения.

 

„Разширихме малко ръководството на парламентарната група. Председател на парламентарната група - Мустафа Карадайъ. Зам.-председателите са: Йордан Цонев, Станислав Анастанов, Четин Казак, Рушен Риза, Тунчер Кърджалиев. Секретар на ПГ на ДПС е Ферихан Ахмедова”, обясни председателят на ДПС. По думите му, другото важно решение, което е било взето е свързано с Централното оперативно бюро (ЦОБ). „Председател на ЦОБ е председателят на ДПС-Мустафа Карадайъ. Зам.-председатели са Хасан Азис, Ахмед Ахмедов, Алиосман Имамов, Филиз Хюсменова и Янко Янков”, каза той.

 

„Алиосман Имамов е с ресор бюджет и финанси, Ахмед Ахмедов ще отговаря за организационната работа в партията и структурите, Фелиз Хюсменова с ресор европарламент, Хасан Азис с ресор местно самоуправление и Янко Янков с ресор национална сигурност”, заяви още председателят на партията. И добави, че членовете на ЦОБ са Джевдет Чакъров с ресор оперативни програми, Дурхан Мустафа с ресор земеделие, Емел Етем-профсъюзи и женски дружества, Ердинч Хайрула с ресор изселнически организации, Юрхан Кючук председател на младежката организация отговаря за младежките структури и организациите, Йордан Цонев с ресор икономическа политика и регионално развитие, Камен Костадинов с ресор медийна политика, транспорт и информационни технологии, Нигяр Джафер с ресор здравеопазване и социална политика, Рамадан Аталай с ресор енергетика и енергийна ефективност, Рушен Риза с ресор законодателна дейност, култура и традиции, Станислав Анастасов с ресор либерални политики, Тунчер Кърджалиев с ресор права на човека, образование и наука, Четин Казак с ресор законодателна дейност, култура и традиции и Юнал Лютфи с ресор международна политика. 

 

 

"Всяка партия има вътрешен партиен живот и на базата на своите ценности и правила си извървява този път, но трябва партиите у нас така да си комуникираме, че да има нормалност в партийния живот. Ще комуникираме с всички партии, включително и с БСП, за да възстановим тази нормалност, посочи Карадайъ. Не сме участвали в договорки по отношение на правителството на Орешарски", отговори Карадайъ на въпрос на медия. "Всякакви слухове се носят, но няма нужда да ги коментираме, г-н Пеевски сам заяви какво прави, с него няма проблеми", подчерта председателят на ДПС.

 

Президентските избори са важни, настоящата власт е нестабилна и непрекъснато генерира нестабилност, заяви Карадайъ. Но е малко рано да коментираме различни субекти за президентски избори, чрез тях обществото трябва да получи стабилност, което ДПС ще направи чрез различните кандидати и ще анализираме ситуацията, за да вземем най-правилните решения- дали ще издигаме собствени кандидати или ще подкрепяме други, смята той. И разви приоритетите на страната през призмата на политиката на ДПС, като обеща да работят като ръководство с представителите на всички системни партии у нас. В Кърджали цялата ни структура е единна, показваме единодействие в местната власт, без тези хора, които напуснаха, отговори на въпрос на медия Хасан Азис. За ДПС е предизвикателство новия политически проект, каза той без да назовава ДОСТ, и припомни за един друг проект, който е завършил с фиаско.