Петима народни представители обявиха, че я напускат заради несъгласия

 
 
Изчезна групата на Николай Бареков в парламента. С шумен скандал Българският демократичен център се разцепи.
 
 
Петима народни представители напуснаха групата и с това сложиха край на живота й.
 
 
БДЦ всъщност попадна в парламента благодарение на Николай Бареков. Впоследствие започна роене на различни партии и фракции. После се стигна до странната ситуация половината депутати да са по-скоро подкрепящи управлението на ГЕРБ, а другата половина да са по-скоро негова опозиция.
 
 
Днес този конфликт стигна до своя логичен финал - с напускането на петимата групата вече е под нужния санитарен минимум от 10 членове и престава да съществува. Този финал обаче отключи и множество подозрения за външна намеса и премълчани интереси.  
 
 
Една уж рутинна процедура по пренареждане на постове в парламентарните комисии прати групата на БДЦ в небитието. Петимата, които подадоха заявления за напускане на парламентарната група, обвиниха вътрешния враг, че ги сваля от постовете зад гърба им. И това съвсем не било първият такъв случай. Напусналите обвиняват доктор Красимира Ковачка и нейните депутати, че действали под диктовката на ГЕРБ. Целта била във важните комисии да се сложат удобни хора, които ще гласуват правилно.
 
 
Контраатаката не закъсня. Напусналите бяха обвинени от свои съпартийци, че са били некоректни партньори. А и имали твърде много високи позиции в парламента. 
 
 
Вижте във видеото реакциите на представители на другите партии в парламента.