Очаква се ГЕРБ да обяви кандидатурата си през септември

Кандидатурата за президент на ГЕРБ е "обществено добре стояща и доста разпознаваема" и точно затова не се налага ранното оповестяване, подчерта във Варна председателят на парламентарната група на партията Цветан Цветанов, цитиран от БТА. 

Още по темата

 

В ГЕРБ обмислят да обявят кандидатурата си през септември, в навечерието на предизборната кампания. "Структурите на партията са в кондиция и точно затова нищо не налага първи да обявим кандидатурата за президент. Знаем, че ранното оповестяване на кандидатпрезидентската двойка ще провокира повече политически популизъм, много политическо противопоставяне, а в момента държавата се нуждае от стабилност", заяви Цветанов.

 

В ГЕРБ критерият винаги е бил дали човек е подходящ за дадената длъжност, дали даденият човек, когото издигаме, ще може да получи както подкрепата на партията, така също и на българските граждани, каза Цветанов. ю

 

През май в студиото на "Здравей, България" премиерът и председател на ГЕРБ обяви, че Цветан Цветанов няма да е кандидатът на партията за президент.