Става дума за невербална обида, коментира Бетина Жотева

„Няма демократична държава, в която да няма сатира, но в случая това е една невербална обида”, заяви в „Здравей, България” Бетина Жотева, която отскоро е член на Съвета за електронни медии.

Тя коментира факта, че преди дни един от сценаристите на „Шоуто на Слави” скъса в ефир снимката на президента Росен Плевнелиев. „Този път границата беше премината много. СЕМ съвсем скоро ще излезе с решения възможни ли са санкции в този случай”, каза още Жотева.  

„Това е символен акт и като всеки символен акт той цели провокация. Факт е, че този символен акт успя. Ако имам упрек към тях, той е, че поводът, по който се извърши този акт, не е еднакъв със степента на акта. Те наказаха президента за това, че е осъществил конституционните си правомощия. Те го наказват, че е част от процедура, която самите те предизвикват. Ако трябваше да се къса снимка, може би трябваше да се започне със снимките на онези 200 депутати, които си „измиха ръцете” и прехвърлиха „горещия картоф” към Плевнелиев”, коментира Любен Дилов-син.