След разследване на NOVA в горското започна обстойна проверка

Нови разкрития и едно признание, след разследването на NOVA за скъпите автомобили на горските. След като първоначално директорът на Северноцентралното държавно предприятие Иван Недков отричаше, днес призна, че е карал хибридна кола за над 70 000 лева годишен наем. Въпреки че му било забранено, колата все пак е била наета.

По темата

Разпоредената проверка след разследването на NOVA продължава втори ден. Инспектори от Земеделското министерство извършват обстойна проверка на цялата документация, свързана с обществените поръчки за автомобили за горските стопанства, подчинени на управлението в Габрово.

След двудневно отсъствие днес се появи и директорът на стопанството Иван Недков.  „Карах такъв автомобил и сега проверката ще установи при какви условия”, призна той.

Пред камерата ни застана и търговецът на автомобили, от когото е наета луксозната кола. Обяснява ни, че я дал, защото служебният джип на Недков бил на ремонт. След като приключил ремонтът обаче, шефът на горското продължил да кара луксозната кола.

Използваха, че имат договор за наем за този автомобил и продължиха да си го карат. Договорът беше за шест месеца”, уточни той.  Резултатите от проверката на земеделското министерство се очакват утре. Не пропускайте и цялото разследване на Марин Николов тази неделя.

Репортери: Марин Николов, Мартин Георгиев