За последния месец има регистрирани 15 подобни случая

Серия от нападения на тийнейджъри в София. Двама младежи са в болница, след като снощи бяха наръгани с ножове. Оказа се, че само за последния месец има регистрирани 15 подобни нападения.
 
Според МВР се касае за футболни запалянковци със скинарски наклонности, които нападат младежи заради футболните им пристрастия или ако са от ромски произход. Задържани са 11 души на възраст от 15 до 19 години, като групата е отговорна и за побой над мъж от ромски произход, станал преди десетина дни в столичния квартал  „Батанова воденица”.
 
По темата
Вчера бандата напада отново. Първата жертва е 17-годишен ученик, пребит около 19:00 часа на кръстовището на бул. „Шипченски проход” и „Николай Коперник”. Момчето е пребито,  защото е заподозряно за фен на ЦСКА. Нападателите бягат и час и половина по-късно вече са в центъра на София, където на автобусна спирка бият и ръгат друг 17-годишен, отново заподозрян, че е от ЦСКА.
 
Първият побой става пред очите на Даниела.
 
Целият беше в кръв, две момчета или три почнаха да тичат надолу”, разказва Даниела. 
 
„Синът ми е седял с приятели и са играли покемони. И както са си седели, 20 човека с качулки, с лопати, с бухалки, с тръби са започнали да ги бият”, разказва Ивелина Вескова, майка на наръгания Кристиян. 
 
Ивелина разбира от приятели, че синът ѝ е в „Пирогов”. 
 
„В гръб са го ударили, сцепена му е цялата глава, всичките сухожилия са много сериозно увредени и сега му предстои операция на ръката. Наръган е и отзад в задните части”, обясни Ивелина Вескова.
 
„Става дума за една безпричинна младежка агресия”, обясни Георги Костов, главен секрета на МВР.
 
Безпричинна агресия, която час и половина след побоя над Кристиян, си намира нова мишена. 17-годишен младеж е пребит и ръган на спирка в центъра на София. 
 
За нападението са задържани 11 души - 5 от тях вече са с обвинение, един се издирва. 
 
Повдигнато е обвинение в опит за убийство. Намерени са брадви със засъхнала кръв по тях”, обясни Румяна Аранудожа, говорител на главния прокурор.
 
Според разследващите нападателите са ултраси. 
 
„Става въпрос за фенове на „Левски””, обясни Младен Маринов, шеф на СДВР.
 
Шефът на синята агитката обаче е категоричен, че не момчета от крайната фракция „Синя хунта” стоят зад нападенията. 
 
„Утре, ако правителството падне, най-вероятно полиция, прокуратура и компетентните органи ще обявят, че това се е случило благодарение на „Синя хунта”, коментира Степан Хиндлиян, председател на фенклуба на „Левски”.
 
Нападнатите момчета са без опасност за живота и се възстановяват в „Пирогов”.