Очаква се това да увеличи двойно приходите от глоби на общината

По-висока глоба за вдигане на кола с „паяк” в Пловдив от днес.  Увеличението е с 50% и нарушителите вече ще плащат 60, вместо 40 лева за нарушението. Преди два месеца с 50 на сто беше вдигната и таксата за престой в „синя зона”.

По темата

Проблемът с паркирането в централната градска част и недисциплинираните шофьори доведоха до предложение за увеличаване на санкцията за вдигане на коли. Оказва се, че въпреки забраните и глобите, нарушенията под тепетата не намаляват, обясни пловдивският кмет Иван Тотев.

Новината за по-високата такса за репатриране с „паяк” беше посрещната със смесени чувства от хората, тъй като проблемът с липсата на достатъчно паркоместа в Пловдив е голям.

Заради изграждането на велоалеи, бяха премахнати част от местата за паркиране. След ремонта на улиците около данъчното и осигурителния институт, в района също няма къде да се оставят автомобилите.

С по-високите санкции срещу шофьорите-нарушители и новата цена за престоя в „синя зона” се очаква приходите от глобите за общината да се увеличат двойно.

Репортер: Илиян Велков