Престъпление, което шокира цяла Германия, бе заснето от охранителни камери

Престъпление, което шокира цяла Германия, бе заснето от охранителни камери в метро в Берлин. Жена бе ритната в гръб от мъж, слизайки по стълбите. Тя пада осем стъпала надолу и си счупва ръката. Последва скандал. 

По темата

Първоначалните предположения бяха, че извършителите са бежанци. По-късно се появи информация, че има задържан мъж – твърди се, че е българин.

До момента се знае, че четиримата мъже, които се виждат на видеото, са източноевропейци. Единственият арестуван е българин. Самият извършител на нападението се предполага, че е в чужбина. Според прокуратурата е въпрос на време да бъде заловен, разказа в „Здравей, България” кореспондентът на вестник „24 часа” Капка Тодорова.

Инцидентът е станал на 27 октомври. Първоначално полицията води разследването, без да има голям отзвук в обществото. Преди четири дни обаче вестник „Билд” успява да се добере до записа и го публикува на сайта си. Именно това предизвика огромното възмущение в Германия.

Засега цялата информация по случая се пази в тайна. Това, че задържаният е българин, не е официална информация. Той е на 39 години и не живее в Германия. Пострадалата жена е на 26 години. Била е приета веднага в клиника, но си е тръгнала. Подала е оплакване в полицията.

Дали ще има антибългарски настроения в обществото в Германия зависи от това каква народност са и останалите участници в инцидента. 

Повече подробности гледайте във видеото.