Той беше категоричен, че няма да ги спрат

„Става дума за фалшификат и опит да ни спрат да се явим на изборите. Хората, подали жалби срещу нас, са несъществуващи”, каза в предаването „Здравей, България” Иво Мирчев, член на изпълнителния съвет на „Да, България”.

По темата

„Не знаем кой седи зад тази атака. Очевидно сме неудобни. Това е опит да бъдем спрени. Но няма как да се случи. Ще участваме в изборите”, категоричен беше Мирчев.

„Жалбите са подадени по пощата. Пликовете са написани с един и същ почерк, а твърденията вътре са смешни”, каза от своя страна Антоанета Цонева, която е председател на предизборния щаб.

До момента партията е събрала 5 000 подписа, за да се регистрира в ЦИК и да се яви на изборите. Сега „Да, България” ще се яви в коалиция, като единият й партньор са Зелените, а другият все още не е ясен.

„Сега започва събирането на още 3 000 подписа”, уточни Цонева.

„Активистите ни вече са на улицата и призоваваме всички, които ни подкрепят и искат да гласуват за нас, да се подпишат”, каза тя.

„Надяваме се този скандал да ни помогне. Има някой, който иска в парламента да няма хора, които не могат да бъдат контролирани”, смята Мирчев.

„Няма как да ни спрат. Енергията ни е голяма. Хората искат да се борим срещу корупцията”, добави Цонева.

Целия разговор гледайте във видеото.