Тя ще остане в болница през следващите няколко дни

Премиерът на Полша Беата Шидло се възстановява бързо след претърпяната миналата седмица автомобилна катастрофа, но ще остане в болница през следващите няколко дни. Това обяви днес правителственият говорител Рафал Бохенек, цитиран от БТА и Ройтерс. 

СНИМКИ ОТ ИНЦИДЕНТА МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

 

По темата

Шидло няма счупени кости, а получените рани не налагат хирургическа операция. "Естеството на раните и продължаващото лечение и рехабилитация обещават бързо възстановяване", каза Бохенек.

Тя обаче ще остане в болницата "под наблюдение" още няколко дни и ще пропусне насроченото за утре заседание на правителството. Заседанието ще бъде ръководено от вицепремиера Пьотър Глински, който е и министър на културата и националното наследство, добави говорителят. 

Беата Шидло пострада в петък вечерта, когато колата й се блъсна в дърво в Южна Полша, след като правителственият кортеж от три автомобила е предприел изпреварване на лек автомобил. Шофьорът на колата е пропуснал първата кола, но след това рязко е извил наляво и ударил автомобила на Шидло.

В опит да избегне сблъсъка водачът на премиерската кола извил волана и я блъснал в крайпътно дърво. Шофьорът на Шидло не е пострадал сериозно, но един от нейните телохранители е получил фрактура на крака, след което е претърпял успешна операция във Варшава. 

Редактор: