Трима ще са зам.-председателите - Димитър Сяров, Цецка Бачкова и Радан Кънев

Атанас Атанасов е новият председател на Демократи за силна България. На 16-ото национално събрание на ДСБ той беше избран начело на партията с тайно гласуване, след балотаж, на който се състезаваше с евродепутата Светослав Малинов.

По темата

Заместник-предсдатели стават Димитър Сяров, Цецка Бачкова и Радан Кънев. Осем се членовете на партията: Катя Панева, Димитър Божилов, Людмила Илиева, Дора Димитрова, Стоян Захариев, Стоил Яков, Грети Стефанова и Зарко Узунов. 

С решението си ДСБ дава мандат на новото ръководство, в което то "да укрепи структурите на партията в цялата страна, така че ДСБ да стане основе фактор в политическия спектър „дясно-център“, да изгради национална дясна мрежа от авторитетни местни лидери, както и да подготви и предложи механизъм за подбор и подготовка на кандидати за европейски, местни и национални избори. 

Ген. Атанас Атанасов е роден на 17 май 1959 г. в русенското с. Батин. Завършил е право в Софийския университет "Климент Охридски". През 1987 и 1988 г. е съдия в Русе, а през периода 1989-1992 г. е прокурор в Разград. Между 1992 г. и 1995 г. оглавява Районната дирекция на Министерството на вътрешните работи в Разград. След това работи като адвокат. При правителството на Иван Костов оглавява Националната служба за сигурност. От 2005 г. до 2009 г. Атанас Атанасов е депутат от ДСБ, а от 2006 г. до 2012 г. е председател на софийската организация на ДСБ. На местните избори през 2011 година е избран за общински съветник с листата на Синята коалиция. В 43-ото Народно събрание беше депутат, избран от 23-и МИР в София с листата на Реформаторския блок.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.

 

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес