Тя обаче реновирала половината от сградата на забавачка в Перник

Преди две седмици една детска градина в Перник се превърна в сцена на политически престрелки

По темата

Оказа се, че общинарка от ГЕРБ е получила разрешение от общинския съвет да реновира половината от сградата на детско заведение и да я превърне в частна детска градина. 

Последваха протести на родители, а БСП съзря корупция. В крайна сметка Румяна Гьорева се отказа от детската градина. С днешна дата обаче проблемът там не е решен. Родители алармират, че сградата е оставена в изключително лошо състояние. Може ли деца да останат без детска градина провери екип на „Здравей, България”.

Пред NOVA Гьорева заяви, че по нейни планове ремонтът е трябвало да приключи в края на август.

„Вложих средства, емоции и много чувства в един проект, който не се осъществи. Ремонтните дейности са стигнали до фаза боядисване. След това трябваше да се сложи ламиниран паркет, климатици и мебели”, коментира Румяна Гьорева.

Директорката на заведението от своя страна обясни, че градината разполага с две сгради. Ако ремонтът не приключи в срок, децата щели да бъдат изпратени в другата сграда. Родителите обаче алармират, че в нея има мухъл и плесен по стените и отказват да пуснат децата си там. Директорката обаче отрече и заяви, че те представят стари снимки.

От общината заявиха, че ще завършат ремонта, за да може децата да тръгнат на детска градина от септември. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.