Христо Радев от своя страна поддържа тезата си, че всичко е скалъпено

Прокуратурата в Бургас вероятно ще повдигне нови обвинения срещу директора на училището в село Ново Паничарево. Той вече е обвинен в блудство на 14-годишна ученичка. За предишни прояви на директора с друго дете твърдели и негови колеги. 

Директорът, обвинен в блудство: Жертва съм на вендета на ромски семейства

"Става въпрос за разпити на едно дете и двама учители от училището, единият от които вече не е учител в училището. Детето потвърждава, че спрямо него е имало такива действия от страна на директора в по-ранен период. Учителите са потвърдили, че им е било известно за случаи, свързани с директора. Различни деца по различно време са им споделили какво се е случило в училището”, съобщи наблюдаващият прокурор Христо Колев. 

Ученичката, обвинила директор в блудство: Сама записах случката (ВИДЕО)

Според него учителите не са съобщили, защото са били пряко зависими от директора. От свидетелите разследващите са научили, че Христо Радев е викал децата в кабинета си и там ги е целувал и опипвал.

"Това е било неприятно за тях и те първоначално не са споделяли с никого. Имаме данни за случай от последната година, както и за случай от преди 5 години. Не сме приключили със събирането на доказателства. Продължаваме с разпитите на деца", обясни прокурор Христо Колев. 

Арестуваха директор на училище за блудство със седмокласничка (ВИДЕО)

Христо Радев от своя страна поддържа тезата си, че всичко е скалъпено от няколко ромски семейства за отмъщение. Отхвърля и твърденията на другото дете. 

„Това, което тя е казала, аз твърдя, че е пълна лъжа, че въобще не се е случвало. Значи всеки може да говори каквото си иска. Тези ученички явно им е платено и казах защо им е вендетата - моята цялостна дейност. Тук съм от 25 години. Ако нещо такова съм вършил, то едва сега ли ще започна да го върша на 58 години”, заяви Радев.

Прокуратурата продължава с разпитите, най-вече заради показанията на другите учители. 

Репортер: Цеца Алексова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.