Момиче на 14 години е в тежко състояние в болница

Две момчета на 15 и 16 години загинаха след удар на колата им в дърво. Катастрофата е станала край ловешкото село Сопот. В критично състояние в болница е 14-годишно момиче.

По първоначална информация колата е била управлявана от едно от загиналите деца. 

СНИМКИ НА КОЛАТА СЛЕД УДАРА ВИЖТЕ ТУК

Часът е малко след полунощ. 15-годишният Михаил от село Кирчево тайно тръгва с автомобила на родителите си на дискотека в Ловеч. Взема със себе си още трима тийнейджъри.

„Откраднал е колата. Брат ми, по-надолу има приятелка и е при нея. Отишъл и го повикал: хайде с мен на дискотека. И брат ми да не откаже е тръгнал”, разказва Алина Денева – сестра на загиналия Мариян. 

Кола се заби в трактор край Стара Загора, има ранени (ВИДЕО)

В близост до село Сопот автомобилът излиза от пътя и се удря в дърво. На място умират 15-годишният водач Михаил и приятелят му Мариян.

Родителите на Михаил работят в чужбина. За него се грижат възрастни роднини. Не са усетили, кога е взел ключовете за автомобила на родителите си.

Пътувалото на задната седалка момиче на 14 години е в тежко състояние в плевенската болница. По чудо оцелява 17-годишният Борис.

„Опомних се на капака, отпред”, заяви пред NOVA Борис.

По случая е образувано досъдебно производство. Участъкът на изхода за село Сопот е коварен. В близост се намират не малко паметни плочи на загинали при катастрофи. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.