Българинът пречупи Сок

В тенис зрелище Григор Димитров пречупи Джак Сок и е на финал на заключителния за сезона турнир в Лондон!

СНИМКИ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК

Българският тенисист спечели с 4:6, 6:0, 6:3 полуфинала с Джак Сок и ще се изправи срещу Давид Гофен в утрешния финал на заключителния Мастърс.

"Доста ме измъчи последния гейм.", призна българската ракета №1. "Не позволих негативни мисли в главата си, за да издържа на напрежението. Джак е много добър играч. Срещу него е много трудно да владееш мача."

"Знам, че днес не беше най-добрият ми ден, но вярвах. Форхендът на Джак ми създаде много неприятности. В последния гейм се стараех да играя точка за точка. Радвам се, че победих. Благодаря на всички тези хора, които бяха тук днес и ме подкрепиха! И се надявам да бъдат тук и утре в последния тенис мач за сезона!"

Битката вече започна и въпреки, че вървеше абсолютно равностойно за двамата, Гришо загуби първия сет с 4:6. Затова пък взе втория с 6:0.

Първите думи на Гришо след историческата победа в Лондон (ВИДЕО+СНИМКИ)

Вторият сет започва повече от добре за Григор, след като той започна със сервис и си го взе за 1:0. Нещата от първия сет се повториха и след пробив за Григор се стигна до 2:0 в негова полза, а след третия гейм резултатът набъбна до 3:0 в полза на българина.

Григор Димитров вече е №3 в света! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Григор Димитров съумя да направи втори пробив в сета и поведе с 4:0. Брилянтната игра на Димитров продължи и поведе с 5:0, а след третия пробив Григор затвори втората част с 6:0.

В третия сет Григор отново тръгна със сервис и спечели, за да повече с 1:0. След като загуби седем поредни гейма, Сок взе гейм и изравни в третия сет за 1:1. Всеки от двамата тенисисти си взе подаването в следващите два гейма и резултатът беше изравнен до 2:2. Григор Димитров съумя да вземе поредното си сервиране и поведе с 3:2 след брилянтно разиграване в края. Във следващите важни и ключови моменти и отлични отигравания Григор проби във важния осми гейм и поведе с 5:3.

РЕШАВАЩ МАЧ: Гришо се изправя срещу Джак Сок

В срещите до този момент Сок имаше превес с 3:1 победи. Сок се добра до финалния турнир буквално в последните секунди, след като спечели Мастърса в Париж.

Докъде може да стигне Гришо в ранглистата за 2017-а

За да стигне до мач с българина, Сок пречупи Доминик Тийм.

Григор се изправя в исторически финал в неделя срещу Давид Гофен, който изненадващо победи на полуфиналите Роджър Федерер. 

Малко след мача на Гришо, Гофен написа в Twitter: "Много емоции днес. Ще се видим утре"

DIEMA ще излъчи специално за многобройните фенове последния голям тенис мач за годината. Финалният двубой на Мастърса в Лондон – Григор Димитров срещу Давид Гофен стартира в 20.00 ч. и ще бъде предаван пряко от английската столица.

Кой ще победи на финала довечера - Григор или Гофен? Гласувайте в нашата анкета ТУК.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.