Къщата им изгоря в нощта преди Никулден

Казват, че по Коледа се случват чудеса. А следващите ни герои искрено вярват в това.

Преди две седмици в предаването „Здравей, България” ви показахме едно семейство от асеновградското село Тополово, което загуби дома си при пожар.

ИЗПЕПЕЛЕН ДОМ: Mладо семейство с малки деца остана без покрив (ВИДЕО)

За отрицателно време фамилията с две малки деца получи подкрепата на стотици българи и успя да изгради нов дом.

„Абсолютно всичко изгоря - всички документи ни изгоряха, дрехите ни изгоряха, обувките ни изгоряха, играчките, одеялата, завивките. Няма нищо, което да ни напомня за този дом, нищо. Целият ни живот изгоря”, разказа тогава Петя Кънева.

Две седмици по-късно Петя отново посреща екипа на NOVA със сълзи на очи.

„Тези сълзи са повече от радост този път. Реално погледнато повече се радвам, че ми показаха, че има добро. И това добро нека да продължава по света”, заявява Пета.

Животът на семейство Къневи се преобръща за миг в нощта преди Никулден. Докато спят с двете си малки деца, пламъци поглъщат къщата им. Огънят изпепелява за минути целия покрив и втория етаж. Успяват да се спасят живи, но всичко, което са притежавали някога, изчезва пред очите им. Остават само с дрехите на гърба си.

Трагичната история на семейството докосна стотици сърца и само за две седмици много хора от страната и чужбина протегнаха ръка за помощ.

Майстори с доброволен труд изградиха наново целия покрив на къщата.

Частни фирми дарили строителните материали. Голяма компания от Пловдив - прозорците и дограмата. Сега се облицоват стаите вътре.

Десетки хора от цялата страна помогнали с пари на семейството. То събрало 6 000 лева. Част от тях сега ще отидат за боя, нова електрическа и ВиК инсталация, както и за направата на нов под.

Повече гледайте във видеото 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.