Това ще бъде третият път, в който той се опитва да стане върховен главнокомандващ

Бившият вицепрезидент на САЩ Джоузеф Байдън не изключва възможността да се кандидатира на президентските избори през 2020 година. Както съобщи в понеделник телевизия Ей Би Си, съответното изявление той е направил на среща с част от бившите си съветници по вътрешнополитическите въпроси, съобщава БГНЕС.

Опра Уинфри: Нямам ДНК за президент

Позовавайки се на мнението на участниците на срещата, телевизия отбелязва, че не е изключено Байдън наистина да вземе участие в президентската надпревара, ако в близката година Демократическата партия не издигне друг по-добър кандидат с реални шансове за победа. Решението на бившия вицепремиер обаче все още не е окончателно.

Байдън се извини на Ердоган за закъснялото посещение след опита за преврат

Байдън е роден през 1942 г. в Пенсилвания. Политическата си кариера започва през 1970 г., а две години по-късно бива избран в Сената и става един от най-младите сенатори в историята на Съединените щати. В продължение на много години Байдън е председател на Комисията по международни отношения на Сената и на правния комитет.

Джо Байдън се отказа от президентската надпревара

През 1988 и 2008 г. участва в борбата за президентския пост в САЩ, но и двата пъти оттегля кандидатурата си, тъй като не получава достатъчно подкрепа по време на първоначалните избори. През 2008 г. Барак Обама му предлага да се кандидатира за вицепрезидент и така той заема тази длъжност в продължение на 8 години от януари 2009 г. до януари 2017 г.

Тръмп: Ще бъде много забавно, ако Опра се кандидатира за президент

И въпреки двата си предишни неуспешни опита за победа в президентските избори, сега той определено има по-голям шанс - особено след службата си в администрацията на Обама и името, което си изгради там.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.