Стефан Тафров е на мнение, че скандалът е постигнал целта да се засили участието в президентските избори

„На Русия й беше необходимо да остави визитна картичка, за да даде урок на хора като Сергей Скрипал, които изпяват всичко на западните служби. Русия не забравя и ги убива в един момент”.

С РЕКОРДЕН РЕЗУЛТАТ: Путин печели нов президентски мандат в Русия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Така бившият зам.-министър на външните работи Стефан Тафров коментира връзката между президентските избори в Русия и скандала около отравянето на бившия руски агент Сергей Скрипал.

Има ли опасност от нова война?

Според него е постигната и целта да се засили участието в изборите. Това, което обаче Русия не е успяла да направи с този скандал, е да се разделят западните съюзници.

Бъдещият мандат на Путин - под знака на напрежение със Запада

„Имаше известно изчакване, след което френският президент каза, че това е акция на Русия. Тогава Франция, Германия, САЩ и Великобритания излязоха с обща декларация. Така че политическата цел за разделяне на Запада от страна на Русия не се постигна”, на мнение е Тафров.

Лондон прекратява контактите с Москва, гони 23 руски дипломати (ВИДЕО)

Според него и Европейският съюз ще излезе с такава позиция.

„Реакцията на британското правителство беше доста умерена. Освен изгонването на дипломати нямаше по-остри реакции. Очакваше се да бъде забранено излъчването на пропагандната телевизия на Кремъл на територията на Великобритания. Това засега не се случва”, коментира още Стефан Тафров.

ВСИЧКО ЗА СЛУЧАЯ "СКРИПАЛ" ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.