Британският министър на културата иска среща с официалните представители на Facebook

Германският министър на правосъдието Катарина Барли призова европейското ръководство на Facebook да обясни скандала с "Cambridge Analytica" и злоупотребата с личните данни на над 50 милиона потребители на социалната мрежа.

Как да разберете какво точно знае Facebook за вас

Зукърбърг: Съжалявам за злоупотребата с данни на потребители (ВИДЕО)

Тя поиска обяснения и информация и за това дали са застрашени личните данни на германските потребители. Британският министър на културата Мет Хенкок определи като незадоволителни обясненията на изпълнителния директор на Facebook Марк Зукърбърг, които той направи през изминалата нощ.

Зукърбърг за скандала с Facebook: Направихме грешки

Барли съобщи, че е поискала среща с официалните представители на Facebook. Тя ще се състои още през следващата седмица, но няма точна дата. Барли поиска и пълна и цялостна информация от Facebook, включително и за това дали има злоупотреба с данните на германските потребители.

Как бурята с данните от Facebook и мръсните трикове разлюляха Зукърбърг?

Тази нощ Марк Зукърбърг наруши мълчанието си във връзка със скандала и пое отговорността.

„Facebook  направи грешки и има още какво да прави, за да подобри услугата си”, каза той.

Създателят на WhatsApp: Изтривайте профилите си във Facebook

Зукърбърг обеща на потребителите на мрежата да направи така, че те да могат по-добре да контролират как се използват личните им данни.

Шефът на сигурността във Facebook подаде оставка

"Носим отговорността да пазим вашите лични данни и ако не можем да го направим, не заслужаваме да ви служим“, написа още Зукърбърг. Той добави, че компанията детайлно ще прегледа приложенията във Facebook.

Онези, които са съмнителни или чиито разработчици отказват да се подложат на разследванията на компанията, ще бъдат забранени, каза Зукърбърг. Личните данни на другите приложения ще бъдат ограничени до име, снимка и имейл адрес, обеща той.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.