Оказва се, че сега производството на цигари не е записано в Наказателния кодекс

Необходими са законови промени за борбата с нелегалните цигари. Това стана ясно на заседание на парламентарната комисията за борба със сивата икономика, на което беше и главният прокурор Сотир Цацаров.

Борисов: Работим по разкриването на незаконните фабрики за цигари от година и половина (ВИДЕО+СНИМКИ)

Както знаете, в последните месеци бяха разбити пет големи фабрики за производство на нелегални цигари, които генерират милиони печалби. Оказва се обаче, че според сега действащия Наказателен кодекс се наказва само съдържанието и продажбата на нелегални цигари, а не и тяхното производство.

Бизнесменът Миню Стайков остава за постоянно в ареста

Именно затова главният прокурор Сотир Цацаров днес помоли депутатите да има промяна в закона, да се впише, че производството е наказуемо и да има завишаване на наказанията за производство на нелегални цигари. Освен това се предлага машините за производство на цигари да бъдат на регистрационен режим, защото се оказва, че в България има черен пазар на така наречените машини и дори изнасяме такива в чужбина.

АФЕРАТА „КАРНОБАТ”: Говори адвокатът на сина на кмета на града

Депутатите приеха предложението, но помолиха главния прокурор и неговия екип да го изготвят писмено. Предложенията ще бъдат обсъдени отново в Народното събрание.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.