Тя е била отворена, за да бъде почистена от служители на ВиК

Възрастен мъж пропадна в шахта на „Топлофикация”. Това се е случило тази сутрин на кръстовището на бул. „Васил Левски” и ул. „6-и септември”.

 

 

Откриха труп на мъж в шахта в Цар Калоян

Шахтата е била отворена, за да бъде почистена от служители на ВиК. Инцидентът е станал малко преди 10.00 ч. 72-годишен мъж е пресичал, когато единият му крак е попаднал в шахтата. Той е получил открита фрактура на десния крак и е откаран в „Пирогов”, но след предгледа е отказал да остане в болницата.

По думите на служителите на ВиК шахтата е била оградена с конуси, но не е имало лента, която да предупреждава за ремонтни дейности.

75-годишен мъж падна в асансьорна шахта (СНИМКИ)

В писмено становище от „Топлофикация София“ ЕАД казаха, че са възложили на Водоснабдяване и Канализация ЕАД – София с договор дейността по почистването и обезопасяването на шахтите, осигуряващи достъп до топлопреносната мрежа, с всички произтичащи от това задължения и отговорности.

 

 

 

 

 

 

"Във времето на изпълнение на възложената дейност, обектът преминава в разпореждане на Водоснабдяване и Канализация ЕАД, която носи отговорност да обезопаси мястото на работа. След изясняване на обстоятелствата, довели до инцидента, „Топлофикация София“ ЕАД в качеството си на възложител по договора, ще наложи предвидените санкции на фирмата-изпълнител", пише още в становището.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.