Българинът завоюва званието претендент №1 за титлата на Международната боксова федерация (IBF) и сигурен мач с шампиона Джошуа

Кубрат Пулев победи Хюи Фюри в историческият сблъсък в “Арена Армеец”. Срещата беше излъчена пряко по DIEMA XTRA, както и на платформата PLAY DIEMA XTRA. Българинът завоюва званието претендент №1 за титлата на Международната боксова федерация (IBF) и съответно сигурен мач с шампиона Антъни Джошуа. 

 

СНИМКИ ОТ ДВУБОЯ МЕЖДУ ПУЛЕВ И ФЮРИ ВИЖТЕ ТУК

Бляскавата боксова галавечер включваше множество зрелищни двубои. Проведоха се 10 срещи като на ринга ще се качат много качествени боксьори, включително и Тервел Пулев. Тервел спечели европейската титла в полутежка категория в зрелищен мач с италианеца Леонардо Брицезе.

Галавечерта започна с български успех. Спас Генов победи грузинеца Левон Шония в зрелищен мач с единодушно съдийско решение. Българинът имаше надмощие през по-голямата част от двубоя и записа десетата си победа на професионалния ринг. Генов беше много активен в първите пет рунда, в които методично изкова успеха си, отбелязва спортният сайт Gong.bg. В последния Шония се нахвърли агресивно и търсеше нокаута, за да има възможност да заслужи победата. Но въпреки добрите си удари, съдиите единодушно присъдиха успеха на българина. 

Тервел Пулев грабна европейската титла в полутежка категория

Междувременно Кубрат Пулев получи последни наставления от наставника си Ули Вегнер в съблекалнята. Българинът се усамоти, за да се концентрира максимално за мача с Хюи Фюри. На ринга младият Здравко Попов донесе още една българска победа, след като надделя над италианеца Джузепе Лаури.

СНИМКИ ОТ СРЕЩАТА МЕЖДУ ТЕРВЕЛ ПУЛЕВ И ЛЕОНАРДО БРУЦЕЗЕ МОЖЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ТУК

В 21.35 ч. Тервел Пулев се качи на ринга, за да се изправи срещу Леонардо Бруцезе. По-малкият брат Пулев излезе под звуците на AC/DC, а в негова чест зазвуча и химнът на България, изправил на крака хилядите в "Арена Армеец". 

За по малко от 4 минути Тервел Пулев победи Бруцезе със зрелищен нокаут и взе  европейската титла в полутежка категория.

Тервел отказа съперника си от схватката още в началото на втория рунд. Българинът взе

инициативата и се нахвърли  върху съперника си от самото начало и затова битката не продължи дълго. Бруцезе вече беше на пода, след което не успя да се изправи и Тервел вдигна победоносно ръце, съвсем заслужено. 

Това беше 12-а победа от 12 мача за българския боксьор на професионалния ринг. И на всичкото отгоре, това беше 11-ият му успех с нокаут, което показва само, че на него му предстои страхотно бъдеще в професионалния бокс, отбелязва Gong.bg

В последната среща преди сблъсъка между Пулев и Фюри Йосиф Панов спечели титлата на България в суперполусредна категория след зрелищен сблъсък със Стилиян Костов. 

Първи на ринга се качи Хюи Фюри, който излезе под звуците на "Смело сърце" и шотландски гайди. Британецът беше посрещнат с бурни освирквания от пълните трибуни. Кубрат Пулев излиза под мощен съпровод на гайди и изпълнението на българската голклорна песен "Притури се планината". Халатът, с който носеше, е с традиционни български шевици. Публиката в "Арена Армеец" полудя при появата на българина. 

В първият рунд Фюри започна по-активно, пусна няколко опасни удара, които Кобрата парира. В началото на рунда българинът действаше по-предпазливо, на успя да пласира едно опасно дясно кроше в края на рунда.

Вторият рунд започна предпазливо, но секунди преди края Кубрат нанесе мощен ляв прав в главата на Фюри и разкървави лицето му. Аркадата е точно под веждата на британеца. Фюри започна третия рунд с мощен натиск и пласира няколко силни атаки в тялото на Кубрат, Кобрата посрещна настървението на бритнаеца с усмивка.

В четвъртият рунд Пулев успя да пласира серия добри удари в своя противник.  Британецът отвърна с дясно кроше в главата на Кубрат 90 секунди преди края, след това последва и тежък ляв прав. С ляво кроше обаче Кобрата го натика в ъгъла, но Фюри се измъкна от въжетата. 

Британецът кърви обилно и постоянно аркадата му е зашивана в паузите между рундовете. Пулев съсипа съперника с ляв прав в главата по време на петия рунд, но Фюри бързо се съвзе. Кобрата продължи със серия от десен ъперкът и ляв прав. Въпреки че Кобрата беше по-активен и целеустремен, нищо не се случи до края на частта. 

Фюри започна шестият с добре пласирано дясно кроше, после и ляв прав. Кубрат обаче продължаваше да доминира и търсеше тялото на съперника с прави удари и крошета. През седмият рунд Фюри вкара в употреба опасните си десни крошета. Британецът обаче изпадна в глуха защита и нямаше отговор на ударите на българина в този момент от мача.

Силна размяна на удари постави началото на осми рунд. Фюри пласира две десни крошета в главата на Кобрата и го разклати много сериозно. Българинът обаче излезе от ситуацията и се закрепи. Но минута след началото на рунда изглеждаше, че българинът може да се свлече на пода. Рундът обаче е на сметката на Фюри, който в края пласира поредно дясно кроше. Кубрат определено беше разклатен сериозно. 

В девети рунд битката беше прекратена за кратко заради хвърлена кърпа на ринга. В края на рунда Кобрата пласира мощна серия в главата на Фюри, чийто колене омекнаха сериозно. Само гонгът спаси британеца от нокдаун. Преди началото на 10 рунд Фюри беше шит, аркадата му кървеше, а той беше задъхан. Кобрата доминираше и му нанесе две десни крошета в началото на частта. Пак клинчовете измъкнаха Фюри от тежката ситуация. 

Единадесети рунд започна равностойно, но минута след началото Пулев пласира много мощно дясно кроше, което по чудо не нокаутира британеца. Българинът продължи с поредица успешни удари, а Хюи се опита да пласира дясно кроше, но му липсваше мощ. Фюри постоянно търсеше клинча, защото силите му се изчерпаха. 

В дванадесети рунд Кобрата тръгна мощно напред в този рунд, Фюри трябваше да търси нокаута, но нямаше сили.Кубрат търсеше нокаута, защото съперникът му едва се държеше на краката си. Победата беше ясно, че е за Кобрата. А съдиите го потвърдиха.

DIEMA XTRA и PLAY DIEMA XTRA за пореден път зарадва феновете на бокса с невероятни двубои и направи българите съпричастни с успехите на родните боксьори среюу противници от световна величина.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.