Причина са критиките на Пенев към футболната централа

Наставникът на "ЦСКА" Любослав Пенев отнесе солена глоба от Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз заради вчерашните си критики към футболната централа. Треньорът на "червените" нападна остро БФС, защото остана недоволен от съдийството при загубата на "армейците" от Черно море с 0:2 в събота, съобщава БГНЕС.

Днес Дисципът се събра на извънредно заседание и реши да наложи глоба в размер на 9000 лева на Пенев за "нанесени обиди в средствата за масова информация към ръководството на БФС, засягащи човешкото достойнство, етиката и морално-етичните изисквания", както и за "унизителни и обидни изказвания публично, в печатни, телевизионни и електронни медии за честта и достойнството на футболните съдии". Любопитното в съобщението от Дисциплинарната комисия е, че там са уточнява, че Пенев е записан като помощник-треньор на "ЦСКА", като не става ясно кой реално се води треньор на тима.

Любо Пенев: Няма да карам никой насила да играе за ЦСКА (ВИДЕО+СНИМКИ)

Публикуваме съобщението от ДК без редакторска намеса:

"Във връзка с множество сезирания до комисия „Етика и феърплей“ и Дисциплинарната комисия при БФС на извънредно свое заседание ДК реши:

"За нанесени обиди в средствата за масова информация към ръководството на БФС, засягащи човешкото достойнство, етиката и морално-етичните изисквания, на основание чл.37, ал.1, т.17, ал.1, б.А от ДП /2018/2019/ – ДК наказва Любослав Пенев – лицензиран като пом. треньор на ПФК „ЦСКА-София“ гр. София с глоба в размер на 5000 лева.

За унизителни и обидни изказвания публично, в печатни, телевизионни и електронни медии за честта и достойнството на футболните съдии, на основание чл.37, ал.1, т.17, ал.2, б.Б от ДП /2018/2019/ – ДК наказва Любослав Пенев – лицензиран като помощник треньор на ПФК „ЦСКА-София“ гр. София с глоба в размер на 4000 лева".

.Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.