Призива коментираха представители на различни политически сили

Депутатът от парламентарната група на ГЕРБ Георги Марков с призив към премиера Бойко Борисов. Според бившия конституционен съдия този парламент е в агония, която трябва да бъде прекратена.

„Като приятел бих му казал - ставаш на 60 години имаш право и ти да си починеш, в Банкя - да си правят кворума другите юнаци. Как да не е парламентарна агония? Всеки ден е под въпрос кворума в парламента”, коментира Георги Марков от ГЕРБ. И добави, че когато на Борисов му доскучаело, бил готов да го вземе с него в Унгария, за да ходят "на мач с Орбан". 

Атанасова: И без БСП парламентът взема легитимни решения

След изказването на Марков, не закъсняха и реакциите на колегите му от НС. 

„Моето впечатление е, че го казва, като приятелски съвет. Не виждам изобщо политическа причина за такова решение. Не бих казал, че имаме извиване на ръце. Това е част от демокрацията, когато има много партии”, заяви Тома Биков от ГЕРБ.

„За нас от ВМРО е важно държавата да е стабилна, да няма хаос. Управляващото мнозинство намира начини да решава проблемите. Не виждам причина да се събаря държавата”, каза Юлиан Ангелов от „Обединени патриоти”.

„Криза има, държавността е в криза, ние ги твърдим от една година и слава Богу, че Георги Марков го е разбрал”, заяви Джейхан Ибрямов от ДПС.

„Колкото по-скоро, толкова по-добре, очевидно. Дали ще се вслушат в думите на Георги Марков, това си е техен проблем”, коментира Калоян Паргов от БСП.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.