Не се съобщава за жертви

Размяна на удари между индийските и пакистанските военни е имало тази сутрин в района на Кашмир, съобщи говорителят на индийското министерство на отбраната полковник Деведнедр Ананд, цитиран от БГНЕС. Не се съобщава за жертви.

„Тази сутрин, около 3.00 часа пакистанската армия без причини наруши режима на прекратяване на огъня, обстрелвайки сектора "Акнур". Нашите военни откриха ответен огън. Стрелбата продължи до около 4.00 маса“, уточни той.

Индия и Пакистан в мощни престрелки по линията на контрол

Всички училища в радиус от 5 км от линията на контрол остават затворени.

Пакистан свали индийски бойни машини (ВИДЕО)

През последните седмици обстановката в Кашмир, който се оспорва от Индия и Пакистан, сериозно се влоши. Причината стана атентат от 14 февруари, когато камикадзе се взриви в близост до колона на индийската военизирана полиция. Тогава загинаха 45 души. Отговорността пое ислямистката групировка „Джаиш е-Мохамед“. Индия обвини Пакистан, че подкрепя терористичната организация. Инцидентът усложни и без това напрегнатите отношения между Делхи и Исламабад и отново постави региона на ръба на военен конфликт.

Международната общност е обезпокоена от влошаването на отношенията между двете ядрени държави и ги призовава за сдържаност. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.