Гласуването на ветото го доказа, заяви Стоян Мирчев

„Гласуването на ветото доказа, че в парламента управляващото мнозинство е от всички партии, които останаха, и ДПС са най-силният и здравостоящ коалиционен партньор на ГЕРБ. Ние обяснявахме нашите аргументи, които съвпадат с тези на президента в продължение на 26 часа. Това коментира в предаването "Здравей, България" депутатът от БСП Стоян Мирчев.

„Пъпната връв, която свързва ГЕРБ и ДПС е тяхната скрита коалиция, която доскоро нямаше открити проявления, но вече е видна за всички. Тази коалиционна политика не е на база официални договорености, а на база сделки. Става въпрос за Закона за вероизповеданията", коментира Мирчев.

БСП не влезе в пленарна зала за гласуването на президентското вето

Той допълни, че повечето поправки в Закона за вероизповеданията са свързани със заплатите на свещенослужителите.

"В заключителните разпоредби пише много ясно, че всички задължения на вероизповеданията до 31 декември трябва да бъдат опростени. Единственото вероизповедание със задължения в размер на над 10 милиона /около 12 000 000/ е на Мюфтийството. И тук ДПС сключва сделка с ГЕРБ. От едната страна стои ветото на президента, а от другата – задълженията на Мюфтийството, които трябва да бъдат опростени", обясни той и добави, че става въпрос за неплащане на данъци от страна на институцията.

При разговорите при президента е ставало въпрос за пресичане на опитите за плащания от трети страни на български вероизповедания, заключи Мирчев.

Още по темата гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.