Мъж и 10-годишно момиченце са ранени

Трима души загинаха, а мъж и малко дете са в болница, след като колата им падна от мост на магистрала "Тракия" и се подпали. Инцидентът е станал край Пазарджик, където се ремонтира едно от мостовите съоръжения. 

Трима пострадали след челен удар между две коли на пътя Русе-Бяла (ВИДЕО)

По първоначални данни водачката на лек автомобил със сливенска регистрация е шофирала с несъобразена скорост в ремонтирания участък и загубила контрол над управлението. Той е преминал през сигналните бализи в насрещното платно, което е в ремонт. В резултат на маневрата, колата паднала от моста в коритото на реката, минаваща оттам, и се самозапалила.

По данни от служителите, пристигнали първи на местопроизшествието, в автомобила са пътували петима души. Трима от тях - двама съпрузи и тяхната снаха, са загинали, а синът, на 37, и 10-годишната им внучката са транспортирани в МБАЛ-Пазарджик. Състоянието им е стабилно и животът им е вън от опасност.

Пожарът, предизвикан от катастрофата, е овладян своевременно. Работата по изясняване на случая продължава. С каква скорост се е движела колата ще установи експертизата на разследването. Аутопсията на шофьоркара ще каже дали не е й е прилошало зад волана. 

"“Цялото шосе е оборудвано, съгласно изискванията за временна организация на движението - със светещи бализи, с пътни знаци, с указателни табели. Явно разсейване на водача или шофиране с несъобразена скорост е довело до този много тежък пътен инцидент”, коментира Мирослав Стоянов, говорител на ОД на МВР – Пазарджик. Часове след тежкия инцидент, по указание на "Пътна полиция", беше поставен насип от фрезован асфалт, който да обезопаси допълнително района.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.