Планът е предложен от премиера Тереза Мей

Британските депутати одобриха днес плана на премиера Тереза Мей да поиска удължаване на излизането на Великобритания от Европейския съюз до 30 юни, предаде БТА.

Това стана, докато тя се опитва да постигне компромис с опозиционната Лейбъристка партия да прокара в парламента предложеното от нея споразумение с ЕС за Brexit.

Депутатите гласуваха с 420 гласа и 110 против предложението на правителството. То беше принудено да поиска това гласуване, след като парламентът прие закон вчера, с който си даде правомощие да контролира и променя плана на Мей да поиска удължаване на преговорния период за срока на Brexit за втори път.

Преговорите с лейбъристката опозиция за излизане от безизходицата с Brexit ще продължат след утрешната европейска среща на върха за темата, съобщи правителството, с което излъчи сигнал, че засега няма резултат от преговорите, съобщи Франс прес.

Правителството нарече преговорите конструктивни и подчерта в комюнике, че "двете страни са се разбрали да се срещнат отново в четвъртък, след срещата", посветена на Brexit. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.