Първото българско участие беше това на Катрин Тасева

В столичната зала "Арена Армеец" започна надпреварата за Световната купа по художествена гимнастика. За приза ще се борят 68 индивидуални състезателки и 17 ансамбъла. Финалите ще са в неделя, а състезанието за световната купа в София е едно от четирите за сезона. 

СНИМКИ ОТ ПРЕДСТАВЯНЕТО НА КАТРИН ТАСЕВА ВИЖТЕ ТУК

В индивудуалната надпревара България е представена от Невяна Владинова и Катрин Тасева, която в петък сутрин изпълни съчетанията си с топка и обръч в многобоя. Владинова ще се представи по-късно през деня. След 17 ч. на килима ще излезе и ансамбълът и за първото си съчетание.

Катрин Тасева, която бе със стартов номер 18 в Група А, се справи по страхотен начин с изпълнението си на топка. Тасева допусна леки неточности, но получи най-високата оценка след първото завъртане в потока – 19.800. Съдиите оцениха изпълнението на Кати с обръч на 20.650 и така тя събра общо от двете си изпълнения 40.450 точки

21-годишната ни гимнастичка остава втора в класирането, втора е Линой Ашрам от Израел – 40.550 (19.450 на обръч и 21.100 на топка). Трета е Евита Грискенас с 38.350 (19.400 на топка и 18.950 на обръч).

Невяна Владинова започва Световната купа от 15:05ч. в Група C с обръч и със стартов номер 22.

Каналите на Нова Броудкастинг Груп ще излъчат всички изпълнения. Цялото състезание ще бъде излъчено по NOVA SPORT, a части от него - по NOVA. Подробна програма на турнира и часовете на излъчването му в ефира на NOVA и NOVA SPORT може да видите ТУК.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.