Разградчани продължават да водят с три точки пред "червените"

В решаващ сблъсък на стадион "Българска армия" в събота вечер се изправиха ЦСКА и "Лудогорец". В последните седем години титлата се печели неизменно от "орлите". Сега те водят с три точки четири кръга преди края на шампионата. При успех срещу "армейците" те щяха да се нуждаят само от още един в оставащите двубои, за да триумфират за осми път. ЦСКА пък трябваше да победи "Лудогорец" най-малко с два гола разлика, за да излезе на първо място.

СНИМКИ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК

Двубоят обаче завърши с нулево равенство. Това означава, че разградчани продължават да водят с три точки пред "червените".

Около час преди началото на мача стана ясно, че тимът от Разград ще излезе на терена без голмайстора си Клаудиу Кешеру. Домакините пък са без капитана си Николай Бодуров, който е оставен на пейката. 

Голямото дерби се забави заради нестандартен проблем. При проверката преди началото на мача реферите установиха, че мрежите са изпокъсани и нямаше как да дадат начален сигнал. След намеса от щаба на "червените" в крайна сметка се коригира тази неточност и реферът Георги Кабаков даде началния сигнал.

Още в 40-ата секунда ЦСКА имаше нови претенции за дузпа, когато удар на Соу срещна ръката на Драгош Григоре, но съдията Георги Кабаков прецени, че ударът е от твърде близко разстояние и не отсъди наказателен удар. В осмата минута на двубоя игра с ръка на Марселиньо беше наказана с дузпа, но от бялата точка Соу прати топката над напречната греда.

35-ата минута на двубоя между ЦСКА и "Лудогорец" бразилецът Вандерсон получи контузия и трябваше да излезе принудително. Той получи медицинска помощ, но трябваше да напусне терена. Мястото му зае Адриан Попа.

ЦСКА даде жертва преди следващия си мач от шампионата. Той е другата седмица срещу "Берое", а в него "червените" ще трябва да се оправят без левия си бек Жеферсон. Южноамериканецът получи петия си жълт картон от началото на сезона в мача с "Лудогорец". Официалното предупреждение дойде в 39-та минута за много груб фаул в половината на тима му.

Подобна съдба има и Кристиян Малинов. Основният халф на "червените" обаче си изкара деветото официално предупреждение от началото на кампанията. Това означава, че няма да е на линия за следващите два двубоя на тима си - срещу "Берое" другата седмица и за предстоящото няколко дни след това дерби с "Левски".

Първото полувреме приключи при резултат 0:0.

В 51-ата минута на двубоя Марселиньо беше подкосен от Малинов в наказателното поле на ЦСКА, но съдията остави играта да продължи.

В 78-ата минута Рубен Пинто получи контузия и трябваше да напусне терена. Капитанът на "армейците" усети болки, след като преди срещата страдаше от лека травма. Валентин Антон замени Пинто за ЦСКА.

Ето и съставите на двата отбора:

ЦСКА: Черниаускас, Жеферсон, Чорбаджийски, Пинто, Джеси, Евандро, Малинов, Бикел, Турицов, Соу, Томаш

"Лудогорец": Илиев, Недялков, Сисиньо, Анисе, Дяков, Григоре, Моци, Швиерчок, Марселиньо, Вандерсон, Лукоки

Съдия: Георги Кабаков

Още новини от света на спорта ще откриете на gong.bg.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.