Димитракис Пирилис е обвинен в умишлено убийство

Ще остане ли за постоянно в ареста кипърския фермер, който прегази 30 годишен крадец- рецидивист в собствената си ферма? Това решава в четвъртък Окръжният съд в Пловдив.  Димитракис Пирилис е обвинен в умишлено убийство. 

Задържаха съучастниците на крадеца, прегазен от арендатор в Болярино

Според прокуратурата 60-годишният кипърец умишлено причинил катастрофа. Инцидентът станал в събота срещу неделя през нощта, когато трима мъже от ромската махала на Белозем влезли във фермата на арендатора, за да крадат крави. 

Според първоначалната версия той ги забелязал и ги подгонил с джипа си. Настигнал единия и го блъснал. В съда Пирилис заяви, че има своя версия за случилото се. 

„Нека медиите имат предвид, че ще направя изказвания в по-късен етап на делото”, заяви Пирилис.

Неговият роднина Андреас, цитиран от „24 часа”, сподели, че Пирилис е бил полицай в родината си в продължение на 10 години. По думите на Андреас фермерът се е грижил за 4-ма по-малки братя в Кипър и помагал на майка си в отглеждането на картофи. "Родителите му се разведоха, когато той бе на 14 г. Димитракис не позна майчина обич", обясни Андреас.

В съдебната палата е и Таня, с която Димитракис живее от 10 г. на семейни начела. Тя заяви, че години наред апаши са крали от фермата. Прегазеният Петър Гаджанов от Белозем преди години задигнал 8 коня, за което е бил осъден на 7 г. затвор.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.