Френският президент и британският премиер са провели телефонен разговор в четвъртък

Френският президент Еманюел Макрон ще обсъди Brexit с британския премиер Борис Джонсън в идните седмици, съобщава БТА. Макрон освен това е поканил Джонсън да посети Франция в идните няколко седмици, заяви представител на френското президентство.

Френският президент и британският премиер са провели телефонен разговор в четвъртък. Представителят на Елисейския дворец поясни, че предстоящите разговори на живо между Макрон и Джонсън ще бъдат в съответствие с исканията на ЕС по отношение на Brexit.

Борис Джонсън обеща "нов Златен век" за Великобритания

"Готови сме да работим с британския премиер Борис Джонсън относно отношенията след Brexit", заяви френският министър по европейските въпроси Амели дьо Моншален пред телевизия Франс 2.

"Ние искаме да работим с Джонсън. Да работим", подчерта Дьо Моншален. Тя обаче предупреди, че Париж и другите европейски столици няма да предоговарят условията на оспорваната сделка за напускането на ЕС от Великобритания. Министърката заяви, че споразумението, което британският парламент отхвърли на три пъти, е най-добрият начин да се осигури нехаотичен Brexit. Според Дьо Моншален фокусът сега трябва да е върху дефинирането на бъдещите отношения с Обединеното кралство.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook