„За мен това е ключова тема", каза още тя

„В тази кампания аз не виждам други кандидати, които да говорят по най-важната тема за София, а именно - нейното икономическо развитие”. Това заяви кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова в студиото на "Плюс-Минус. Коментарът след новините".

„За мен това е ключова тема и затова нееднократно подчертах, че София в момента има големия шанс да привлече стратегически инвеститор. Ние сме готови за това, заедно с държавата”, каза още тя.

Фандъкова и Манолова в предизборен дебат по NOVA (ВИДЕО+СНИМКИ)

По думите й през последните години икономиката на София е нараснала чувствително. „Това не става от само себе си, това става с целенасочена политика, инвестиции в инфраструктурата, инвестиции в образованието и разбира се с една консервативна данъчна политика”, посочи още тя.

„За 10 години, без да променяме данъците и основните такси в местната администрация, успяхме да увеличим бюджета с около 200 млн. лева собствени приходи, както и да привлечем около 4 млрд. и половина лева европейски средства за ключовите проекти на София”, посочи още Фандъкова.

Фандъкова: Във всички сфери предлагам конкретни проекти с конкретни срокове

„Решението ми да се включа отново в битката за София, беше едно обмислено решение. За мен е много важно, че успяхме да решим много сериозни кризи и да гарантираме развитието на града и неговата промяна. Когато си работил години наред, нормално е да те интересува как то ще продължи. Разбира се, работата през годините беше свързана и с грешки, но това беше важно, защото сега познавам много добре причините и мога да предложа промяна", категорична бе тя. 

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.